Fondi

Fondi i Shtëpisë Studio Kadare përfshin shumëllojshmëri materialesh burimore. Ai kryesisht përbëhet nga mbi 1000 libra të autorit, një pjesë e të cilëve bartin dedikime, tregues të thurjes sociale të kohës, apo përkthime poezish të pabotuara ndonjëherë të Ismail Kadaresë. Gjithashtu si pjesë të tij mund të numërojmë dorëshkrime dhe daktilografime të autorit dhe të së shoqes, shkrimtares Elena Kadare, fotografi origjinale personale dhe familjare, objekte dhe sende të autorit, kopje të para të botimeve të ndryshme si dhe element të tjerë të cilët e kontenstualizojnë studjuesin në hapësirën kulturore të pasluftës.

Fondi është i aksesueshëm në mënyrë dixhitale nëpërmjet Dhomës së Studimit, ku dhe po punohet për dixhitalizimin dhe ngritjen e arkivit dixhital të autorit. Gjithashtu fondi do të mund të aksesohet nga të interesuar dhe në origjinal pas kryerjes së një kërkese dhe regjistrimit të nevojshëm me dokument identifikimi.

Më poshtë gjeni një listë të librave të Bibliotekës Kadare, së bashku me specifikimet dhe veçoritë përkatëse.

...
Ku e ka folene bilbili
...
Shuaje driten Vera
...
Nomeja e Larget
...
Nje lindje e veshtire
...
Nje mesim nga vellai i vogel
...
Per ty zemra na kendon
...
Revolucioni borgjez francez dhe jehona te tij ne mjedisin shqiptar
...
Ballada Intime
...
Marsi brenda nesh
...
Mesazhe fushe